top of page

"A  gyermeket
mély tisztelettel befogadni
szeretetben nevelni
szabadságban elbocsátani."
 
(Rudolf Steiner)

HIRDETÉS

Osztálytanítót keresünk

Keressük a szeptemberben induló első osztályunk osztálytanítóját, aki szívesen dolgozna e gyönyörű völgyben.

Várjuk szeretettel leendő kollégánkat aki már januártól részt vesz az első osztály felvételi folyamatában.

Nyitottak vagyunk azon tanító-, tanártársunk jelentkezésére is aki vágyik  a Waldorf- pedagógiában tevékenykedni, és támogatásunkkal vállalja az osztálytanítói képzés elvégzését.

IMG_20211210_131928.jpg
Kiss Viktor: Evening lights on hills.png

Kiss Viktor: Evening lights on hills

ÜNNEP

János nap

A föld egy év leforgása alatt teljesen megváltoztatja egész arculatát. Egy év múltán külsőleg hasonló alakot vesz fel, s ez éves ciklusokban állandóan megismétlődik. Ezt a körfolyamatot egy nagy lélegzési folyamatnak tekinthetjük, amelyet a Föld a kozmikus környezetéhez képest hajt végre, hasonlóan ahhoz, ahogyan az ember a környezetében lévő levegőt lélegzi ki és be. A Föld ebben a folyamatban nem a levegőt, hanem erőket lélegez ki és be, olyanokat pl., amelyek a növények növekedését segítik. ... A nyári napforduló idején a természet a legragyogóbb arcát mutatja, a levegő tele van a virágok illatával, a madarak énekével, és csodálatosan fénylő sugarak áradnak a Napból. Ilyenkor a leghosszabbak a nappalok, a legragyogóbbak éjszaka a csillagok. 

Részlet: Varga Márta: Mi dolgunk a világűrben? Szabad Gondolat, 2017. nyár

ÜNNEP

Március idusa

"Valamikor szép tüzes napok voltak,
Most enyhe és derűs fénnyel ragyognak.
Ilyen nap volt az, melynek fordulója
Ibolyáit ma a szívünkbe szórja."

Juhász Gyula: Március idusára (részlet)

IMG_9130.jpg
image (5).png
HÍREK

Itt repked a tavasz...

A ragyogó napsütés előcsalogatta méheinket, akik tavaly tavasszal, egy szép áprilisi napon érkeztek Pilisszentlászlóra. Mihály Edgárék fogadták be őket és azóta is ott vendégeskednek a Melinda néni osztálya által lefestett kaptárban. Ősszel több osztály is meglátogatta őket. A gyerekek nagyon kíváncsiak voltak a méhekre és igen bátran a közelükbe mertek menni, sőt keretet is vettek a kezükbe, ahol megnézhették a fiasítást, fedett mézet, látták a királynőt... 

Most, a tavasz közeledtével, ahogy melegszik az idő, a méhek tisztító repülést végeznek, azaz kirepülnek a kaptárból, tisztálkodnak és vizet vesznek magukhoz.

A Méhecske projekt a Waldorf 100 programsorozat részeként a Waldorf Szövetségből kapott támogatásból valósult meg.

IMG_8304_lowres.jpg
bottom of page