top of page

Gyermek és felnőtt táncház a Kékvölgyben

 

A Pilis-Dunakanyar Waldorf Egyesület  "Gyermek és felnőtt táncház a Kékvölgyben" címmel valósította meg projektjét, amely az Emberi Erőforrások Minisztériuma, Csoóri Sándor Alap  500.000,- forintos támogatásával valósulhatott meg.

A projekt időtartama: 2018. augusztus 1. - 2019. június 30.
 

EEM_EET_CS_logójavaslat.jpg

A projekt keretében megvalósult tevékenységek:

 

A pályázatban megfogalmazottaknak megfelelően az I. Táncházban  Moldvai és Gyimesi táncok, a II. Táncházban - Széki táncok, a 3. táncházban  Rábaközi táncok oktatására került sor.

A résztvevők megismerhették és elsajátíthatták a következő tájegységek táncainak alapjait:
Galgamenti, Moldvai, Mezőségi, Gyimesi, Széki,
Dunántúli és az alföldi tájegység,
Rábaközi és Zoborvidéki tájegység

A népi táncházak megrendezése elérte a pályázatunkban megfogalmazott céljainkat: A népszokások, jeles napi ünnepi szokások megismerése a közösség által. Élő hagyományok megteremtése a népzene, népi játék, néptánc, szokások segítségével.  A közösség megerősítése, és az azon belüli felelős, szeretetteljes bizalom építése az Egyesület tagjai, a fenntartásunkban működtetett iskola tanulói, Pilisszentlászló és a környező településekről résztvevők teljes közösségében. A gyermekek néptánc és népzene tanulásának előkészítése, kiegészítése, a szükséges kompetenciák megalapozása a szülők, és felnőtt közösségi tagok mintaadása alapján.

 

Mivel a pályázat biztosította a forrást az oktató és a zenekar finanszírozására, így térítésmentesek voltak a rendezvényeink, aminek a lehetőségével több ember érdeklődését tudtuk felkelteni, valamint a magnós zenelejátszás helyett élőzenével tudtuk rendezvényeink színvonalát emelni. Ugyancsak a pályázat biztosított forrást hangfal és vezeték nélküli mikrofon beszerzésére, amelyet támogatás nélkül nem lett volna lehetőségünk beszerezni.

I. Táncházunk 2019. február 23-án valósult meg 60 fő (felnőtt és gyermek) részvételével.
II. Táncházunk 2019. június 21-én valósult meg 76 fő (felnőtt és gyermek) részvételével.
III. Táncházunk 2019. június 22-én valósult meg 65 fő (felnőtt és gyermek) részvételével.

20190223_122514.jpg
IMG_8128 (2).JPG
IMG_8148 (1).JPG
bottom of page