top of page

Együttműködési lehetőségek az iskoláért

adomanyozas_v2_web (1).jpeg

1. Kwap

Kékvölgy Waldorf Adomány Program, ahol adományok felajánlásán keresztül (tárgyak, szolgáltatások) és azok vásárlásával további financiális támogatáshoz jut az iskola.

 

További információ: Facebook csoport: KWAP

Azok számára,  akiknek nincs Facebook regisztrációjuk, elérhető egy táblázat is!

 

2. Magnet segítő kártya

A Magnet Bank segítő bankkártyája lehetőséget nyújt arra, hogy amikor vásárláskor a MasterCard bankkártyád használod,  az általad választott Pilis-Dunakanyar Waldorf Nevelésért Óvoda és Iskola Egyesület támogatást kaphasson. Ez éves szinten több mint százezer forintot jelenthet az iskolának.

 

További információ: https://www.magnetbank.hu/a-kozossegi-bankrol/a-segito-bankkartya

 

3. Kékvölgy Telefonflotta

Bármikor beléphetsz a Kékvölgy telefon flottájába, két éves hűség vállalása mellett. Flottán belül ingyenesen beszélhetsz és három előfizetési csomag közül választhatsz. A Kékvölgy Zrt-be befolyó összeg éves szinten megközelíti az 1,2 Mió Ft-ot, amely az iskola működési költségeit hivatott kiegészíteni.

 

További információ: Ha érdekel, keresd Szabados Ákost az iroda@kekvolgy.hu email címen!

 

4. Adód 1%-a

Az szja 1%-áról rendelkező nyilatkozatra a következőket kell ráírni:

A kedvezményezett adószáma: 18699234-1-13

A kedvezményezett neve: Pilis-Dunakanyar Waldorf Nevelésért Óvoda és Iskola Egyesület

További információ: nav.gov.hu

 

5. Céges támogatások

A vállalkozásokat különböző adókedvezmények illethetik meg, amennyiben valamely közhasznú szervezetnek adományoz. 

 

A Pilis-Dunakanyar Waldorf Egyesület közhasznú szervezet, így az adományozó adózás előtti eredményét nem kell megnövelni az adomány címen nyújtott támogatás adóévi ráfordításként elszámolt összegével, emellett a társasági adó alapja csökkenthető a közhasznú tevékenység támogatásaként nyújtott adomány értékének 20 vagy 40 százalékáig. Tehát a kedvezmény eleve nagyobb és meg is duplázható, ha a cég tartós adományozási szerződést köt az egyesülettel.

 

Ennek részleteiről itt találsz információt. Ha további kérdésed lenne, keresd Szabados Ákost az iroda@kekvolgy.hu email címen!

 

Alábbi felületen keresztül pedig külföldi cég tud adományozni az Egyesület részére: https://causes.benevity.org/causes

 

6. Egyéni adomány, vagy hozzájárulás, egyesületi tagdíj:

A rendszeres adományaitok mellett, az egyszeri rendkívüli, vagy akár valamilyen célra történő utalásoknak is nagyon örülünk, ezekkel megvalósíthatunk számos olyan projektet, amelyek terveink között szerepelnek.

 

Köszönjük annak a családnak is azt a 2 millió forint adományt, amelyet a fejlesztő terem megvalósítására ajánlott fel. És köszönjük a támogatást azoknak a családoknak is, akik előre egész tanévre, vagy több tanévre befizetik a vállalást és ezzel az iskola likviditását segítik!
 

Nem csupán közvetlen anyagi támogatásokat kapunk a támogató családoktól, például szülőtársunk, Lestár Dávid felajánlása egy olyan építkezéseknél használatos guruló állvány használati lehetősége, aminek segítségével a fenti épület legmagasabb pontjait is el lehet érni róla. Nagy segítségünkre lesz ünnepek körüli díszítéshez, takarításhoz, szerelési/karbantartási munkákhoz. Köszönjük!

 

Természetesen a továbbiakban is köszönettel fogadjuk alkalmi személyes felajánlásokat:

Pilis-Dunakanyar Waldorf Egyesület

MagNet Bank, 16200168-00099828

A közleménybe: adomány/ egyesületi tagdíj

 

További információ: Ha kérdésed lenne, keresd Szabados Ákost az iroda@kekvolgy.hu email címen!

 

7. Alkalmi adománygyűjtés

Egy-egy projekt kapcsán az Egyesület Elnöksége adománygyűjtést szervezet. Erről mindig külön értesítést küldenek e-mail-ben.

 

További információ: Ha kérdésed lenne, írj az elnökségnek az elnokseg@kekvolgy.hu email címre!

 

Legutóbbi sikeres gyűjtésünkről:

 

Adjuk össze – az iskola játszóterének felújítási támogatása
A pályázat időszaka: 2021. December

Felhasználható összeg: 630.000 Ft

 

Az idei tanévben létrejött egy olyan kezdeményezés, ami a Kékvölgy Waldorf Iskola életében újdonság. Karácsony előtt gyűjtést szerveztünk az iskola udvarának, játszóterének felújítására, rendbetételére.

 

A gyűjtésben segítségünkre voltak színészek is, szám szerint 12-en és egy dalszerző énekes. Egy volt szülőtársunk, Andrássy Réka Elefánt az erkélyen című verseskötetének 22 versét rögzítették nekünk, Petruska András pedig a címadó dalt megzenésítette és felénekelte. A támogatók pedig november végétől december 21-ig adományozhattak a felújítási, rendbetételi feladatok elvégzésre. 65 adományozó segítségével 644.333 Ft forint gyűlt össze az adjukossze.hu oldalán keresztül (az összegből 630.000 Ft kerülhet felhasználásra, mert a gyűjtés után jutalékot vontak le).

 

Az adományozók között szerepelnek olyanok, akiknek gyereke, unokája jelenleg is a Kékvölgy tanulója, olyanok, akiknek gyereke már nem jár ide, de szívük a Kékvölgyben maradt, de a versmondó színészek között is akadt, aki nem csak hangjával, de adománnyal is támogatta a kezdeményezést, valamint pár olyan támogató, akik nem kötődnek szorosan az iskolához, mégis úgy gondolták, hogy érdemes valamilyen összeggel támogatni a projektet. Az adományozók pedig ajándékba kapták a verses hanganyagot, melyben reméljük, hogy örömüket lelték. Felemelő érzés volt december 21-én tudni, hogy aznap hány családnál hangzanak fel a versek - néhányban talán egyidőben - ezzel nagyon szép pontot téve a gyűjtés végére.

 

A cél megvalósulásához ez még csupán az első lépés volt. Februárban elkezdtünk a feladat megvalósítására koncentrálni, megkezdődött az udvar rendbetételének tervezése, és hamarosan számíthattok felhívásra, ahol megírjuk, hogy a szülői kalákák miben tudnak segíteni. 

 

Hálásan köszönjük Paitz Tina munkáját, aki az egész gyűjtési projektet kitalálta, szervezte, levezényelte.


 

8. Láttál egy civil szervezeteknek szóló pályázatot?

Írj az elnökségnek, megnézik, alkalmas-e az iskolánknak!

elnokseg@kekvolgy.hu

 

Szabados Ákos mellett Ladányi Erika és Kőrözsi Zsuzsanna szülőtársaink vannak nagy segítségünkre a pályázatok körüli feladatokban. Ezúton is köszönjük a munkájukat!

 

Legutóbbi pályázataink az alábbiak voltak:

 

Miniszterelnökség - Civil szervezetek működési támogatására - meghívásos pályázat

Pályázat benyújtva: nyáron indult a pályáztatás és ősszel megkaptuk!

Pályázaton elnyert összeg: 2.000.000 Ft

Ez egy meghívásos pályázat volt a kiíró részéről - a civil egyesületeket szólították meg a pályázat lehetőségével és a működés/működtetés támogatására kellett valamilyen célt meghatároznunk. Esetünkben ez a terápiás terem építése volt, amire meg is kaptuk a pályázott összeget! 

Magyar Falu Program 2022 – Civil szervezetek ingatlanberuházási, felújítási támogatása
pályázat benyújtva: 2022.02.11.
pályázott összeg: 7.000.000 Ft

Eredménye: nem nyert
A projekt közvetlen célja az önkormányzati tulajdonú (lenti) általános iskolaépület károsodott tetőszerkezetének felújítása lett volna. Az iskolaépület faanyagú tartószerkezete károsodott, a beázások miatt károsodtak a szerkezeti elemek is. A felújításra más megoldást kell keresnünk.

 

Csoóri Sándor Alap – CSSP-TANCHAZ

támogatási összeg 2020-ban: 500.000 Ft

támogatási összeg 2021-ben: 500.000 Ft

A támogatás Dobbanásokon, és egyéb rendezvényeken (pl. Farsang) megvalósuló táncházak élő zenei, hangszeres kíséretének költségeit biztosítja.

 

Csoóri Sándor Alap – CSSP-ZENEOKTAT

támogatási összeg 2020-ban: 800.000 Ft

támogatási összeg 2021-ben: 1.000.000 Ft

A támogatás a néptánc és a hangszeres zeneoktatás fejlesztésének, valamint a népi játékok, néptánc szakkör költségeit (ill. azok egy részét) biztosítja.  Célja: a népszokások, jeles napi ünnepi szokások megismerése, élő kapcsolat megteremtése a népi játék, néptánc, népzene segítségével. A néptánc és népzene tanulás előkészítése, a szükséges kompetenciák megalapozása, fejlesztése. 

bottom of page