Szülők Iskolája

Egy régi hagyományt szeretnénk újra éleszteni, s tartalommal megtölteni! Újra gondoltuk és most újra útjára indítjuk a Szülők Iskoláját a Kékvölgyben!
 
Olyan sokszor mondják a felnőttek, hogy milyen jó lett volna, ha mi is Waldorf-iskolába járhattunk volna....:-) Sokan pedig arra vágynak, hogy jobban megismerjék tanításunk mindennapjait és hátterét.
Most lehetőséget szeretnénk adni nektek, hogy ezek a vágyak valóra váljanak!
 
Változatos tevékenységek során szeretnénk nektek betekintést adni egy Waldorf-iskola mindennapjaiba és szellemi hátterébe! 
Kirándulásokon, kerti munkákon, előadásokon, stúdium munkákon találkozhatunk, beszélgethetünk. Feltehetitek kérdéseiteket, javasolhattok témát, amihez hívjunk avatott előadót, kipróbálhatjátok azokat a tevékenységeket, amiket gyermekeitek nap, mint nap gyakorolnak, megismerhetitek azokat az utakat, melyeket hétről hétre bejárnak iskolánk gyönyörű környezetében!

Stúdium csoport

Márciusban és áprilisban a stúdium csoport beszélgetésein Silye Imre, a Keresztény Közösség papja is velünk volt. Sok felmerülő kérdésre tudott választ adni. A csoport május 10-én találkozik újra, majd június 7-én, amikor Imre újra vendégünk lesz. Aki szeretne bekapcsolódni a csoport munkájába az írjon emailt a kormos.judit@kekvolgy.hu email címre!

 

Kert

A kertben tovább folytatódott a megkezdett munka. Preparátum készítéssel és szórással dolgoztak a résztvevők. Májusban egyik szerda délután újabb alkalomra várunk majd Benneteket! A pontos időpontról külön tájékoztatást küld Terdi Panka, kertművelés tanárunk.

 

Kirándulás

A nagy sikerű Spartacus-ösvényen tett kirándulás után Nagypénteken egy ünnepi Kálvária járáson vettek részt szülők, gyerekek, akik vállalták a Pilisszentlászló-Visegrád túrát. A csapat a szentlászlói Kálváriától indult, s a visegrádi Kálváriához érkezett meg az Apátkúti-völgyön keresztül. Útközben egy-egy helyen megállva felolvasásra került az evangéliumból a Nagyhét története, majd a kálvári stációinál egy-egy vers hangzott el a résztvevők felolvasásában. Felemelő nap volt! Év végéig még egy kirándulást tervezünk!

 

Előadás

A Szülők Iskolája első előadását Varga-Szemes László tartotta, aki hitelesen beszélt a Waldorf-pedagógiában fontosnak tartott mozgásformákról, válaszolt a mozgásokkal kapcsolatos kérdésekre, tanított játékot nekünk és átmozgatott minden résztvevőt. 

Szeptemberben Mezei Kati lesz a vendégünk, aki a szabadvallás tanításról fog velünk beszélgetni.

 


Lelkesedéssel és várakozással
a Tanárikollégium és az Elnökség nevében
Kormos Judit