Szülők Iskolája

Egy régi hagyományt szeretnénk újra éleszteni, s tartalommal megtölteni! Újra gondoltuk és most újra útjára indítjuk a Szülők Iskoláját a Kékvölgyben!

Olyan sokszor mondják a felnőttek, hogy milyen jó lett volna, ha mi is Waldorf-iskolába járhattunk volna....:-) Sokan pedig arra vágynak, hogy jobban megismerjék tanításunk mindennapjait és hátterét.

Most lehetőséget szeretnénk adni nektek, hogy ezek a vágyak valóra váljanak!

Változatos tevékenységek során szeretnénk nektek betekintést adni egy Waldorf-iskola mindennapjaiba és szellemi hátterébe! 

Kirándulásokon, kerti munkákon, előadásokon, stúdium munkákon találkozhatunk, beszélgethetünk. Feltehetitek kérdéseiteket, javasolhattok témát, amihez hívjunk avatott előadót, kipróbálhatjátok azokat a tevékenységeket, amiket gyermekeitek nap, mint nap gyakorolnak, megismerhetitek azokat az utakat, melyeket hétről hétre bejárnak iskolánk gyönyörű környezetében!

Kaláka nap - Főzzünk együtt: 

Október 1-én, az első Szorgos Szombaton, a kalákázók mellett várjuk sok szeretettel a főzni szerető szülőket gyermekekkel együtt egy közös főzésre Paitz Tina szülőtársunk vezetésével.

Stúdium csoport

Októberben tovább folytatjuk stúdium munkánk keretében Rudolf Steiner: Krisztus megjelenése az éteri világban című könyvének feldolgozását.

Az elmúlt tanévben havi rendszerességgel találkoztunk, dolgoztunk, beszélgettünk a könyv mentén. A feldolgozást, beszélgetéseket két havonta Silye Imre vezeti. Ilyenkor leginkább az antropozófiai háttér megértése van előtérben, a köztes alkalmakat pedig én koordinálom, amikor inkább beszélgetünk az olvasottak által bennünk felidézett gondolatokról. 

A csoport kb. 10 aktív tagból állt év végén, s most nagyon várjuk új tagok bekapcsolódását is a munkába!

Az első alkalommal teszünk egy rövid összegzést az eddigiekről Imre segítségével, így nyugodtan tud kapcsolódni bárki a csoporthoz, aki szeretne.

Az idei évben első alkalommal október 4-én, kedden találkozunk iskolánk lenti (Szabadság tér 3.) épületében, 18.00 órakor.

A jelenlévőktől alkalmanként kb. 1000 Ft felajánlást kérünk, amit a Keresztény Közösségnek utalunk át, Imre tiszteletdíjaként. 

 

Kert

Ősszel a kertben: Október 22.-én szombaton várunk benneteket kerti munkákra és kertrendezésre az iskolakertbe. További részletek hamarosan!

 

Kirándulás

Őszbe fordult az idő: Október 22.-én szombaton várunk benneteket az új tanév első közös kirándulására Pálosi-Magyar Myrtill-el.

 

Előadás

Bátorság - Önzetlenség : őszi ünnepeink. Október 17-én, 18 órakor várunk benneteket egy előadásra, beszélgetésre Brassai Brigittával a fenti épület Euritmia termében.

 

Közös bothmerezés, játékok

Mozgásban-áramlásban: október 24-től hétfőnként 18 és 20 óra között vár benneteket Méhes Csaba közös Bothmerezésre!

 

Lelkesedéssel és várakozással

a Tanárikollégium és az Elnökség nevében

Kormos Judit