top of page

Szülők Iskolája

Kedves Kékvölgyes Közösség! 

Szeretnénk továbbra is olyan alkalmakat szervezni, ami minél többeket megszólít, ezért bármikor nagy örömmel fogadjuk ötleteiteket, kéréseiteket a kormos.judit@kekvolgy.hu címre, vagy személyesen.  

Szeretettel,

  A szülők iskolája szervező csapat: Kormos  Judit, Pálosi-Magyar Myrtill, Kópházi Csenge

 

Stúdium csoport

December 13-án újra találkozunk Silye Imre vezetésével - Rudolf Steiner: Krisztus megjelenése az éteri világban című könyvének 6. fejezetét kell elolvasni. Ezek az esték mindig 18:00-kor kezdődnek, a lenti épületben. Az újonnan bekapcsolódók a kormos.judit@kekvolgy.hu címen tudnak jelentkezni, az alkalmakon 1-2000 Ft adománnyal tudjuk támogatni Silye Imre által a Keresztény Közösséget!

Előadás

December 1-jén, 18:00 órakor ismét ellátogat hozzánk Brassai Brigi, akinek a vezetésével ezúttal az Adventtől - Gyertyaszentelőig tartó ünnepekre hangolódunk majd rá. Elsősorban az ünnepek valódi tartalmát, hátterét tekintjük végig, s az iskolai ünnepeinket is sorravesszük. Az előadás nyitott, bárkit szívesen várunk, azokat is, akik nem foglalkoztak még antropozófiával. A díja pedig szintén 1-2000 Ft./fő

Közös bothmerezés, játékok

December 5-én és 12-én újra Bothmer Méhes Csabával, 18 órakor a fenti épület euritmiatermében. Gyertek, kapcsoljunk ki és érezzük jól magunkat! Jelentkezni a mehescomedy@gmail.com email címen lehet, a részvétel díja 1000 ft/alkalom.

 

Rövid összefoglaló a novemberi alkalmakról:

 

Stúdium
A stúdium csoporthoz nagy örömünkre új tagok is csatlakoztak, nagyon tartalmas beszélgetést folytattunk életkérdésekről, gyermeknevelési helyzetekről, jövőképről - a Steiner írás alapján. 

Előadás
Kiss Eszter előadásán szűk kis csoport vett részt, akik sok-sok mindent megtudhattak Esztertől egyes betegségek természetéről, kialakulásuk hátteréről, kezelésükről, s arról, mi az, amit magunkért és a szeretteinkért tehetünk, hogy megelőzzük a betegségeket, vagy helyesen ápoljuk azt, aki rászorul.

 

Bothmer
Három Bothmer találkozó történt novemberben, mind nagyon jó hangulatú és testnek, léleknek egyaránt frissítő volt. 7-8 fős csoport vesz részt egyelőre a foglalkozásokon, akik várnak még társakat.

Rövid összefoglaló az októberi alkalmakról:

Közös főzés

Az októberi Kaláka Napon nagyon jól sikerült a közös főzés. Reményeink szerint minden hónapban jó hangulatú beszélgetések közben tanulunk majd egymástól izgalmasabbnál izgalmasabb recepteket, amiket együtt elkészítve megvendégelhetjük a kalákázókat! 

Stúdium

Idén is elindult a Silye Imre által vezetett stúdium, amely előadások és beszélgetések keretében dolgoz fel antropozófiai témákat. Mostani témánk Rudolf Steiner: Krisztus megjelenése az éteri világban című könyvének feldolgozása. A munkához folyamatosan lehet csatlakozni. A stúdium anyagát Kormos Judittól lehet elkérni.

Ünnepek a Waldorfban

Kezdetét vette az idei évben tervezett előadás sorozatunk a gyermekeink által megélt ünnepekről, ezek szülőként való megéléséről, segítéséről. Az alkalmakat Brassai Brigitta vezeti, és az első, Szent Mihály-Szent Márton alkalmon 25-en hallgattuk kíváncsian. MÉg két alkalommal lesz Brigi a Kékvölgy vendége, s végigvezet bennünket a teljes ünnepkörön.

Kirándulás

Múlt vasárnap elsős osztálytanítónkkal, okleveles túravezetőnkkel, Myrtillel kirándulhattunk a gyerekek által sokat használt egyik túraútvonalon: a Telgárthy rétig és vissza. Út közben bükkmakkot eszegettünk és volt idő kötetlenül beszélgetni, vagy elcsendesedni is, kinek mihez volt kedve. A kirándulás nagyon jó hangulatban telt, a gyerekek is nagyot játszottak, és ráadásul ragyogó idővel ajándékoztak meg minket az égiek. Összesen 18-an voltunk együtt. Szeretnénk továbbra is időről időre közösen kirándulni, a következő alkalmat januárra tervezzük, ahol megmutatjuk nektek a Vízkereszti kirándulásunk útvonalát és helyszínét!

bottom of page